Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд2 март 2023 г.Стигнахме до ситуация, в

...
Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд2 март 2023 г.Стигнахме до ситуация, в
Коментари Харесай

Арно Кларсфелд: Някои толкова сляпо защитават Украйна, че защитават дори чудовищни герои като Бандера

Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд ”
2 март 2023 година

Стигнахме до обстановка, в която някои пазят толкоз сляпо Украйна, че са принудени да пазят нейните герои, които са чудовищни герои като Бандера. За “Монд ” Бандера е “оспорвана персона ”, за “Франс Енфо ” това е “полемична персона ”, за Бернар Анри-Леви той е “по-сложен ”, в сравнение с ни споделят. Степан Бандера е призовал да се избиват евреи. Той е взел участие в избиването на евреи. Европейските водачи, президентът Еманюел Макрон, канцлерът Олаф Шолц би трябвало да изискат пояснения от Украйна, тъй като Украйна не може да влезе в Европейския съюз, в случай че продължава да боготвори такива герои. Това споделя френско-израелският адвокат и писател Арно Кларсфелд в изявление за Андре Беркоф и радио " Сюд ". Арно Кларсфелд е син на Беате и Серж Кларсфелд, ловци на нацисти, разкрили местонахождението на Клаус Барби в Боливия, наред с други.

- Сред помощниците на немските войски бил някой си Степан Бандера. Степан Бандера през днешния ден е фигура, чието име носи най-важният бул. в Киев, има негов монумент и така нататък Стефан Бандера, който е бил - това всички го знаят - освен доста огромен колаборационист, само че доста деен участник, паралелно с нацистка Германия, освен в доста издевателства, само че и в кланета през 1941 година, даже 1942 година И по този начин, има една публикация на, която казва следното: “Четири въпроса за Степан Бандера. Историческа персона, показана от съветската агитация като знак за “нацификацията ” на страната ”. Наистина руснаците приказват доста за това, само че забавното е по какъв начин “Франс Енфо ” приказва за тези неща, казвайки, че “тази персона ” е “много полемична ” и че тя е плашилото, размахвано от Русия, с цел да оправдае нуждата от “денацификация ” на Украйна. Това провокира реакцията на юриста и публицист Арно Кларсфелд. Добър ден, Арно Кларсфелд!
- Добър ден!

- Обяснете ми какво изпитахте, четейки тази публикация, която, претендира, че е информативна, справедлива и че възвръща така наречен баланс.
- За “Франс Енфо ” Хитлер също е полемична персона - той е построил толкоз хубави автомагистрали, изпратил е пролетариата на отмора и е бил веган преди всички останали. А Гьоринг, скъпият Гьоринг, правилно, че е подписал заповедта да стартира “Окончателното решение на еврейския въпрос ”, само че той e бил воин от авиацията по време на Първата международна война и на първо място той е бил подобен бонвиван, толкоз ухилен, толкоз обичал хубавата плът! Той също е полемичен и заслужава собствен бул. в Берлин, сходно на булеварда на Степан Бандера в Киев, а този на Херман Гьоринг може да се пресича с булеварда на Айхман, който бил толкоз взискателен в своите сметки, същински воин за експерт-счетоводителите! Стигнахме до обстановка, в която някои пазят толкоз сляпо Украйна, че са принудени да пазят нейните герои, които са чудовищни герои като Бандера. За “Монд ” Бандера е “оспорвана персона ”, за “Франс Енфо ” това е “полемична персона ”, за Бернар Анри-Леви той е “по-сложен ”, в сравнение с ни споделят.

Бандера е взел участие в погромите. Това са били ужасни погроми, в които са убивали деца, изтръгвали са децата от ръцете… Каня слушателите - поставил съм в акаунта си в  свидетелството на човек, който е оживял в Бабий Яр през септември 1941-а.. Заснето е през 80-те години. Той споделя “аз оцелях в Бабий Яр ” и по какъв начин “украинските националисти бяха най-лошите ”, тези, които идвали от западната част на Украйна. Степан Бандера е призовал да се избиват евреи. Той е взел участие в избиването на евреи. Арестуван е от германците през юли 1941 година и изпратени при положителни условия в лагера Заксенхаузен, тъй като германците са желали да им е подръка и го извеждат оттова през 1944 година, само че той прикани своите войски да избиват евреи и войските на украинските националисти участваха необятно в избиването на евреи и доставяха пазачи в лагерите. Следователно такива персони са герои за Украйна и фактът, че Европейският съюз, който се е построил върху успеха против нацизма, приема Украйна да влезе в Европейски Съюз, сочейки с пръст корупцията, само че оставяйки в давност, прикривайки тези герои…
- Това, което се е случило.
- Тези герои са неприемливи.
- Но, Арно Кларсфелд, биха могли да ви дават отговор, че днешните украинци, при които въпреки всичко нахлуха руснаците на 24 февруари 2022 година, не са виновни и не са били съвременници на Степан Бандера през 1941 или 1942 година
- Никога не съм казвал, че днешните са нацисти, нито че са виновни за това, което се направили техните предци. Моят дядо е бил във Вермахта. Баща ми се е оженил за майка ми, която е германка. Така че аз не трансферирам това върху днешните украинци. Но днешният украински режим трансформира такива персони в герои. Това са освен украинците от през вчерашния ден, само че и днешни украинци. Така че това ни вълнува мощно, тъй като споделиха “да ” за възможното им приемане в Европейския съюз. Европейските водачи, президентът Еманюел Макрон, канцлерът Олаф Шолц би трябвало да изискат пояснения от Украйна, тъй като Украйна не може да влезе в Европейския съюз, в случай че продължава да боготвори такива герои.

Церемония по случай 114-ата годишнина от рождението на Степан Бандера в Лвов, Западна Украйна, на 1 януари 2023 година Снимка: Агенция Франс Прес
- Във всеки случай това би трябвало да се следи и в действителност това са въпроси, които заслужават и би трябвало да бъдат сложени без демонизация и от двете страни. Но има обстоятелства в историята и тези обстоятелства фактически не могат да бъдат подценени, когато се празнува една или друга персона. Благодаря, Арно Кларсфелд!
Свързани публикации: 
Превод от френски: Галя Дачкова
Следвайте " Гласове " в  
 
06 Март 2023421805 Март 2023445205 Март 2023528505 Март 2023145501 Март 2023450628 Фев 20236411Коментарипаф04 Март 2023 20:58ч.
е, и, станали им ясно на запада и янките кои поддържат! стана ли им ясно че путин е прав! не, те желаят украинска земя, за милиардите и оръжията които дават!.....сметка без кръчмар!.....а кръчмаря е в кремъл!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати пазиме ги, защото04 Март 2023 21:06ч.
се борят за независимост и народна власт против москалските кумунизи и душмани на демокрацията и западния свободен свят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати??...06 Март 2023 15:52ч.
И кои сте тия " вие " бе, идиоти елементарни?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan04 Март 2023 21:06ч.
потърсете книгата на Джонатан Лител - Доброжелателните. доста тежка за четене. французина събира 15 години материал за роюана си. там в детайли разказва какво вършат бандеровците и прибалтийците.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan04 Март 2023 21:10ч.
тази книга няма по какъв начин фа бъде преиздадена сега, тъй като незабавно ще разгласят създателя й за путинист и прочие нелепости. мился, че е от 2009 година потърсете я. коства си. създателя разказва в такива детайлност кланетата в Бабин Яр, че човек би трябвало да спре да чете за ден-два, преди да продължи нататък.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Доброжелателните " - това е разказ, не е документалистика, художествено проучване на насилието, на груповата патология на палачите05 Март 2023 1:43ч.
Авторът Джонатан Лител е 48-годишен американски публицист от еврейски генезис, който живее в Барселона и написа на френски. Съпругата му е белгийка, имат две деца. През 90-те години работи за френската филантропична група „ Акция против глада " в конфликтни зони на Босна, Афганистан и Чечня. Син на създателя на шпионски трилъри Робърт Лител, Джонатан е първият американец, притежател на най-високото френско литературно отличие „ Гонкур " за романа „ Доброжелателните ", стремително разгласен за шедьовър. Критиката го приветства като „ най-важната книга, писана през последните 50 години ", а Френската академия му отрежда Голямата премия за разказ. Идеята за " Доброжелателните " му хрумва през 1989 година, когато излиза документалният филм „ Холокост " на Клод Ланзман. " Доброжелателните " вижда бял свят във Франция през 2006 година и провокира яростни диспути в цяла Европа. Проблемът е дали от морална позиция е задоволително създателят да дава глас на подобен персонаж. В Германия отиват още по-далеч, квалифицирайки Лител като „ порнограф на насилието ". Но да се върнем на Макс Ауе и неговите изводи, заимствани от мъдростта на вековете. Изводът от всичко това е, както добре бе споделил Софокъл: „ От всичко, най-много би трябвало да предпочиташ да не си се родил. " Впрочем Шопенхауер бе написал съвсем същото: „ Най-добре би било да няма нищо. Тъй като на земята съществува повече болежка, в сравнение с наслаждение, всяко задоволство е единствено краткотрайно, основава нови стремежи и нови беди, а мъката на разкъсваното животно е по-голяма от удоволствието на разкъсващия. " Книгата е с изчепан тираж, само че се намира като е-книга при най-различни книгоиздатели например ---> https://m.helikon.bg/145218-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.html
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова04 Март 2023 23:02ч.
Хубаво де, Арно, и кой ли не в последно време, ние това го знаем от дълго време. Сега ли се сетихте, че „ Украйна също не е почтена “? И за какво „ също “? Значи съгласно вас Путин, който де факто с дейностите си ви пази, е отговорен за нещо си, за кое по-точно? Защо не озаптихте ваши хора като Нюланд, която през 2014 година подстрекаваше бандеровците и им раздаваше бисквитки? Или като Блинкен, или вашите хора в Демократическата, пък и в Републиканската партия на Съединени американски щати? Нали имате и локални във всяка горе-долу страна по света, и интернационалните, и международни организации на евреите, надали процесите на бандеризация и нацификация в Украйна са ви убегнали?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати топ 1005 Март 2023 9:24ч.
Защото са слепи за себе си, пред очите им има бяло леке по отношение на греховете, които вършат. Ужасът, който основават, е в дейностите им да се утвърждават, без да се смиряват. В това е нещастието при приемането на действителността за безпощадност и живота в духовна слепота - за безспорна полезност.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бандера няма по какъв начин да е взел участие в погромите, осъществени от хитлеристите като възмездие за серия бомбардировки против немски съоръжения, за което са упрекнати евреите, а действително са осъществени от Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) за закъснение ня германсктото нашествие05 Март 2023 1:15ч.
Описаните във видеото от очевидеца събития в Бабин Яр евреин Дейвид Айзенберг, който е роден през 1926 година в Киев се случват на 29-30 септември 1941 година, когато са избити 33 771 евреи едновременно, а не през декември, както твърди той. Военната интервенция е осъществена от бойци от концлагерите, подкрепени от айнзацгрупи и полицейски батальони на SS. Сред жертвите на касапниците са хиляди руски военнопленници, комунисти, роми, украински националисти и цивилни заложници. Предполага се, че в допълнение са избити в Бабин Яр сред 100 и 150 хиляди души посредством всеобщи разстрели в Бабин Яр сред 1941 и 1943 година Почти всички поданици, в това число и 175 хиляди евреи в региона считат, че става въпрос за депортация. Всъщност нацистите са взели решение още на 26 септември всички евреи да бъдат убити, като възмездие за серия бомбардировки против немски съоръжения, за което са упрекнати евреите. След войната излиза наяве, че бомбените акции са извършени от членове на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), оставени от отстъпващите руснаци, с цел да забавят немското настъпление. Евреите, събрани на гробището, чакат да бъдат натоварени на влакове. Групата от хора е огромна и множеството дами, мъже и деца не са наясно какво става, а когато чуват картечна пукотевица към този момент е късно да избягат. След това на евреите е нареждано да се събличат, в случай че откажат са бити, а най-после са застрелвани на ръба на пролома Бабин Яр. Според Einsatzgruppen Operational Situation Report No. 101, минимум 33 771 евреи от Киев и предградията са убити при Бабин Яр на 29 и 30 септември 1941 година – методично разстрелвани с картечница. Но така и така, Бандера е задържан на 05 юли 1941 година, наказан и пратен в немския концлагер Заксенхаузен, тъй като на 30 юни 1941 година в Лвов Ръководството на организацията му прогласява възобновяване на Украинската страна. Това е опит да сложи Третия Райх пред приключен факт и да принуди хитлеристите да признаят самостоятелна украинска страна. По обясними аргументи Хитлер инструктира своята полиция незабавно да ликвидира този " скрит план на украинските самостийники ". Бандера и сподвижниците му са си мислили, че могат да се сътрудничат с хитлеристите против полските панове и болшевиките преидмно от еврейски генезис, какъвто е бил разказа тогава. Но на Бандера му просветва, че е взет за мюре и " потребен глупак " от хитлеристите и няма по какъв начин да извоюва с тяхна помощ незаивисима и свободна украинска страна, за каквато идея през целия си живот се е борил Бандера е предумишлено освободен дружно с други висши членове на ОУН от Заксенхаузен от хитлеристите след две години през 1944 година за да го употребяват. Хитлеристите им оферират да се причислят като съдружници на Германия към немските сили с организацията си ОУН-Б и Украинска въстаническа войска срещу Съветския съюз. Степан Бандера отхвърля предлагането на немската страна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Проф. доктор Пламен Павлов: " Степан Бандера наподобява на Иван Михайлов " 05 Март 2023 1:18ч.
" Степан Бандера не е нацист. Той е украински родолюбец, националист. Лежал е в немски концлагер след арест на Гестапо, тъй като афишира самостоятелна украински страна, не е желал да върви по свирката на Хитлер. Няма защо да бъде упрекнат в това отношение. Разбира се, националистическата му организация е правила атентати, убивала е управителни фигури от Полша. Но чудовищните закононарушения, които му се приписват, като цяло са погрешни. В доста връзки той наподобява на нашия Иван Михайлов. Виждаме в Северна Македония каква нервност се развихри към Ванчо Михайлов - и той бе именуван нацист, хитлерист, какво ли не ", споделя историкът проф. доктор Пламен Павлов.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тарильома05 Март 2023 2:06ч.
Степан Бандера наподобява на Иван Михайлов, тъй като и двамата са патологични убийци, по чиито заповеди са унищожавани считаните от тях за врагове.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати концлагерист различен път05 Март 2023 10:06ч.
Бандера е обитавал в региона на концлагера не като концлагерист, а като ВИП под защита и защита. Нито е гладувал, нито е мизерствал, нито е бил лишен от контакти със своите хора. Просто са го пазили от " непредвидени случки ", които може да му се случат на открито... Като му идва времето Бандера е пуснат да иде в Берлин!!! /1944/ и да развива бурна политическа активност, което е немислимо тогава без разрешението на самия Хитлер. Бандера е гласен за медиатор със Запада ивероятно Ватикана, криви сметки несъмнено... Твърдението че Бандера е " комплицирана персона " е типичен опит за реабилитация на НАЦИЗМА. Няма по какъв начин да мине, тъй като могъщи сили /евреи и Израел/ няма да го позволен. Бандера е бил и ще си остане исторически нарушител. Точка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Haho05 Март 2023 11:06ч.
Да наподобява на Ванче Михайлов, който несъмнено е джудже съпоставяне с Бандера. Но двамата си наподобяват с това че са убийци. А така наречен проф. Пламен Павлов да си показва деби%ните размишления на съответната аудитория. Или в случай че му стиска да отиде да ги каже в Полша. А с така наречен концлагер дето е бил- просто е комплициран там тъй като е писнал на немците с грандоманията си, само че са го прибрали с цел да го пуснат в по-подходящо време. А така наречен проф. Пламен Павлов да прочете че че в това време в подобен “концлагер ” е бил и лидера на румънските фашисти, а за какво е бил- да прочете с цел да си раздвижи мозъка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не познавате историческите обстоятелства, а единствено съветските опорки05 Март 2023 13:45ч.
През тези години украинците, живеещи в Галиция, са дискриминирани от австро-унгарското държавно управление, което поддържа поляците, съставляващи по-голямата част от популацията на района. Това провокира реакция и стана причина за необятно публикуваните националистически настроения измежду украинците. Когато Степан беше на 10 години, той влезе в класическата гимназия в град Стрий, където се откри при родителите на татко си. Въпреки обстоятелството, че съвсем всички гимназисти бяха деца от фамилии, принадлежащи към украинската общественост, локалните управляващи се пробваха да вкарат „ полския дух “ в тази просветителна институция, което стана причина за непрекъснати спорове с родителите на учениците. Поражението на Западноукраинската национална република във войната с Полша (1918-1919) докара до окупацията на цялата Източна Галиция от полски войски и съвсем цялостната загуба на цивилен права от украинците, живеещи на нейна територия. Езикът им беше лишен от формален статут, всички длъжности в локалната власт бяха предоставени извънредно на поляците. Освен това поток от полски заселници се втурна към Галиция, на които управляващите предоставиха жилища и земя, като в същото време нарушиха правата на локалните поданици. Отговорът на украинските националисти е организирането на въоръжени елементи на територията на Чехословакия, които атакуват територията на Галиция и правят военни дейности против полските управляващи. През 1929 година на тяхна основа е основана Организацията на украинските националисти (ОУН), която по-късно става необятно известна с подземните си действия, ориентирани към свалянето на полския диктат. През 1929 година Бандера оглавява радикалното крило на ОУН и скоро става началник на целия районен клон. С негово присъединяване бяха проведени и сполучливо осъществени голям брой експроприации или, по-просто, обирите на банки, пощенски влакове, пощенски станции, както и убийствата на редица политически фигури, врагове на националистическото придвижване. Той усъвършенства уменията си като незаконен под земята служащ, като приключва курс през 1932 година в учебно заведение за немско разузнаване в Данциг. През 1934 година, за образуване на убийството на министъра на вътрешните работи на Полша Б. Перацки, Степан, дружно с други участници в покушението, е задържан и наказан на гибел със правосъдно решение. По-късно смъртното наказване беше сменено с пожизнен затвор. Степан Андреевич Бандера беше освободен изцяло ненадейно. Това се случва през септември 1939 година, когато след отстъплението на полската войска надзирателите на пандиза, в който е арестуван, бягат. След това се насочва незаконно в Рим и се срещна с новия началник на ОУН Андрей Мелников. Въпреки общните им ползи, от първия ден сред тях пораждат съществени различия, вследствие на което самата организация скоро беше разграничена на две противоположни групи: бандеровци и мелниковци. Именно мелниковците са си сътрудничили с хитлеристите. След като сплоти последователите си във второто крило на ОУН-А, Степан Андреевич образува бойни отряди от тях и на протест, извършен на 30 юни 1941 година в Лвов, той прогласява независимостта на Украйна. Веднага последва реакцията на окупационните хитлеристки управляващи, които по никакъв метод не имат намерение да признаят суверенитета на Украйна. Бандера и ръководителят на основаното от него държавно управление Ярослав Стецко са задържани, отведени в Берлин, наказани и пратени в концлагера ЗАксенхаузен. През този интервал Степан Бандера претърпява злощастие, вести за които идват от зоната на руската окупация: чиновниците на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) прострелват татко му Андрей Михайлович, а всички негови родственици са задържани и изпратени в лагери в Сибир и Казахстан. Самият Степан Андреевич е пандизчия в немския концентрационен лагер Заксенхаузен, където остава до края на 1944 година Заради зверствата, осъществени от германците на територията на Украйна, хиляди нейни поданици отиват в партизански отряди и се бият против врага. През есента на 1942 година последователите на Бандера, които са на независимост, приканват мелниковците, както и членовете на голям брой разпръснати партизански отряди, да се обединят, с цел да водят взаимни военни дейности против немските, полските и болшевишките, най-вече руснаци от еврейски генезис окупатори. В резултат на това въз основата на някогашната Организация на украинските националисти е основана групировка, наречена Украинска въстаническа войска (УПА), която доближи своя брой от 100 хиляди души. Тази войска води война на територията на Полесие, Волиния, Холмщина и Галиция, пробвайки се да прогони оттова окупаторите - германци, поляци и руснаци. Тя остави мрачен спомен за себе си с безбройните закононарушения, осъществени против мирното население и пленените бойци. Мда, по пътя на положителните планове... и в диво възмездие " кръв за кръвта ". След изгонването на нацистите от Украйна през 1944 година активността на УПА придобива друг темперамент - нейни съперници стават елементи на Червената войска, на които тя се съпротивлява доникъде на 50-те години. Особено горещи борби се развиват през 1946-1948 година Като цяло през следвоенния интервал са регистрирани повече от 4 хиляди въоръжени конфликти сред частите на УПА и руските войски. Въпреки обстоятелството, че националистите, които се биеха както с германците, по този начин и с Червената войска, се назоваха Бандера, самият Степан Андреевич не взе участие в борбите, защото, както беше упоменато нагоре, той беше в концентрационен лагер до края на 1944 година Той получава независимост едвам откакто немското командване взема решение да употребява за свои цели членовете на ОУН, които са били в ареста им. В последния стадий на войната биографията на Степан Бандера беше опетнена от съдействието с нацистите, против които по това време неговите бойни приятели водеха безмилостна битка. Известно е, че откакто одобри предлагането на управлението на Абвера, за няколко месеца, оставащи до края на войната, той приготвя диверсионни групи. Формирани всред военнопленниците, те са били предопределени да бъдат изпратени в освободените територии, измежду които е Украйна. Последните години от живота си Степан Андреевич прекара в Мюнхен под подправено име на шахматиста Стефан Попел (избягал и живял в Аржентина), където съумява да заведе фамилията си, което преди този момент е било в Източна Германия. Съпругата му Ярослава Василиевна, сходно на него, израства в фамилията на духовник, от ранна възраст е възпитана в духа на национализъм и концепцията за основаване на самостоятелна украинска страна. Цялата биография на Степан Бандера е обвързвана с тази идея, като се стартира от интервала на образованието му в Лвовското висше политехническо учебно заведение, където се срещат. Като най-близкият сподвижник в битката през годините на престоя на брачна половинка си в концлагер, Ярослава Василиевна поддържа връзката си с ОУН. През 1939 година тя прекарва няколко месеца в полски затвор поради активността си. Децата на Степан Бандера - синът Андрей (роден през 1944 г.), както и дъщерите Наталия (родена през 1941 г.) и Леся (родена през 1947 г.) - бяха възпитани в същия дух като него. След като станаха възрастни и живееха в разнообразни страни по света, те все пак останаха патриоти на Украйна. Тъй като татко им за тайни цели е живял след войната под псевдонима Попел, децата научават същинското си име едвам след неговата гибел. През втората половина на 40-те години на предишния век Бандера работи в тясно съдействие с английското разузнаване, по-специално набирайки сътрудници за него всред украинските емигранти. В тази връзка руските специфични служби получават задачата да го отстраняват. За първи път убийството на Степан Бандера е планувано през 1947 година, само че по-късно службата за сигурност на Организация на обединените нации съумява да предотврати опита за ликвидиране. Следващият опит е изработен от руските специфични служби година по-късно, също несполучлив. Най-накрая, още през 1959 година, сътрудникът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Богдан Сташевски, който преди този момент прави убийството на различен водач на Организация на обединените нации, Лев Ребет, съумява да извърши задачата. Гледайки Бандера на площадката, той го прострелва в лицето от беззвучен револвер със спринцовка със заряд цианид калиев, от което мигновено умира. Самият Сташевски тихомълком изчезва от мястото на закононарушението. В момента на изстрела Степан Андреевич се изкачва по стълбите и резултатът от рухването на така и така безчувственото му тяло беше цепнатина в основата на черепа, която неправилно беше разпозната като причина за гибелта. Това дава съображение гибелта му да се смята за случай. Само задълбочено следствие, осъществено от немски криминалисти, помога да се откри същинският факт на убийството. > > > https://travelerscoffee.ru/bg/beets/stepan-bandera-zhizn-i-deyatelnost-stepan-bandera---biografiya-foto-lichnaya/
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Извод06 Март 2023 15:55ч.
Е, значи Проф. доктор Пламен Павлов, е цялостен глупак или просто прокълнат заплатен фашага...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Джонатан Лител05 Март 2023 6:40ч.
Джонатан Лител сподели в своята книга, че Доброжелателните са все подбрани хора от Химлер, все доценти, професори, доктори, психолози, философи, които си разбираха от работата па в този момент старее фъшага Адулф Путлир тръгнал да усвубуждава Украйна с некви буряти лъйнати, къдирци гувнирци и Пригожен готвач пудкожин ебати и лъйнарити фъшиски клитури пъгънатски
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Архитектите " на Майдана и на тази война05 Март 2023 8:34ч.
неокони-щраусианци от вида на Блинкън, Нюланд и други освен знаят доста добре какво поддържат - индуцирането на укронацизъм е част от техния сюжет, с цел да реализиран задачите си. Тъй че не може да се чака те да се впечатлят - шокираните сме ние. Е, и някои съзнателни публицисти...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3805 Март 2023 9:26ч.
Едва ли знаят. За тях това са принадлежности, разходен материал. Използват ги, до момента в който са им нужни, по-късно - в моргата. Тук няма угризения. Немците най-малко намерено са оповестили, какво изповядват и какво ще вършат. Тези сега са същите, само че се старят във всеки миг да бъдат белички. Е, рано или късно маските падат. Това го знаят и се надяват, като пристигна това време да са унищожили физически и душевен всички тези, които могат да се съпротивяват. Няма по какъв начин, това е справедлив развой и произлиза от човешката лакомия. Там, където тя е главен идеологически фактор, очаквайте най-големите извращения. А нищите духом... С тях, както и с менторите им, има единствено един метод за оправяне. Дано силите стигнат за това. Мисля, че времето за това е наближило. Затова... по ЗИП-а, същинския, обличайте новите дрешки...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Традиционно единствено за Русия на Сталин и Путин бойците им са КОНСУМАТИВ05 Март 2023 12:43ч.
Su38, пишете по предположени и зомби опорки, без никакви доказателства. Има голям брой доказателства по интернет каналите от мобилизираните руснаци и техните близки, че точно комадването на Путин приема бойците си за КОНСУМАТИВ. Напр. военнослужещите от 1439 полк са трансферирани в послушание на " Първа славянска бригада " на самопровъзгласилата се ДНР, където от мобилизираните ( довчерашни строители, водачи, мебелисти и така нататък без военна подготовка ) " за един ден са образувани щурмови елементи " и изпратени да щурмуват Авдеевския укрепен регион без никакви поддръжка, артилерия, връзки, сапьори и разузнаване. Те записаха три пъти видео-обръщение към Путин и все пак бяха изпратени да нападат, като по-голямата част от тях починаха и/или са в неопределеност (това са тези, които са тежко ранени и по заповед не се изнасят и изпращат за лекуване, а се изоставят на фронта да умрат в мъки). " От командването непосредствено се споделя, че всички сме КОНСУМАТИВИ и единственият късмет да се върнем вкъщи е да бъдем ЛЕКО ранени ", споделиха военнослужещите. Те също по този начин оповестиха, че командири от самопровъзгласилата се Донецка национална република са стреляли с картечници и бойни машини по пехотата с наборници, отказали да се причислят към щурмовите елементи. ( https://t.me/Baikal_People/2025 ) Според военните, по-рано помощ е потърсил и втори батальон от 1439 полк, който все още е " съвсем изцяло погубен ". Мобилизираните оповестяват още, че тяхното поделение също търпи огромни загуби всеки ден, защото командването не знае " действителната " конюнктура на фронта. Военните допълниха, че от ноември полкът им към този момент шест пъти е попълван с мобилизирани. > > > https://www.youtube.com/watch?v=eDsmaSNvv6c&t=5s
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Помнещ05 Март 2023 9:48ч.
Вече стартира да ми писва. Защо за нацист се дефинира единствено персона, която е против евреите? Та Нюланд, Блинкен, Зеленски са евреи. Евреите са били на четвърто място в погромите в нациска Германия. Това не го споделям аз. Прочетете: " Защото помним урока на свещеник Мартин Нимьолер „ Когато те дойдоха… “**, изстрадан в Заксенхаузен и Дахау. Не бях болшевик. Когато пристигнаха за социалдемократите, аз мълчах. Не бях социалдемократ. Когато пристигнаха за тези от профсъюзите, аз мълчах. Не членувах в синдикат. Когато пристигнаха за евреите, аз мълчах. Не бях евреин. Когато пристигнаха за мен – към този момент нямаше кой да приказва. “ Така, че не участвайте в пренаписване на историята дами и господа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Евреите не са монолит05 Март 2023 10:12ч.
Еврейската общественост е доста разнородна, измежду тях има дълбоки несъгласия и радикални разминавания в оценките на историята. Едно са евреите в Израел, бежанци от Европа и ужасите на ВСВ и техните деца първо и второ потомство... Те имат историческа памет. Съвсем друго са космополитите от Ню Йорк и Вашингтон, Блинкеновци, Нюланди и така нататък Последните нямат никакъв сантимент към Израел и в случай че би трябвало биха пожертвали личните си " съплеменници " без да им мигне окото. Затова за неоконите от Съединени американски щати Бандера е възкресен от Ада " воин " - потребна фигура за конюнктурата. А за децата на жертвите от концлагерите, израелските евреи, Бандера си остава нарушител и урод.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати НЕЕВРЕИН05 Март 2023 12:08ч.
Руснаците не са евреи. Значи умерено може да бъдат тормоцени, гонени, убивани, тъй като са неприятни. Това твърди селският гамен, който с сопа в ръка дефинира кое е вярното и кое не на този свят. И който му се опълчи, приключва като Садам и Кадафи. Сега на ред е Путин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar05 Март 2023 12:55ч.
обстановката в Украйна? празник на лъжата и безгранична нервност! неналичието на различна информация кара хората имат вяра на фашистката Българска национална телевизия. никой не ревизира за истината, никой не задава въпроси на журналиста (ПРЕСтитутката) и обществеността е подготвена да гълтам всичко... англо-американските сатанисти реализира задачата си - въвлякоха двата клона на съветския народ в братоубийствен спор, отглеждайки русофобски хайлайф и довеждайки го на власт (чрез боен преврат) в Украйна. по този метод посяха измежду украинците ненавист към всичко съветско, както и подготвеност да водят война против руснаците и да унищожават своите съплеменници...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Борбата на " всички вери и нации " против " враговете на свободата " е основата на идеологията на Бандера05 Март 2023 13:08ч.
В идеологията на ОУН изцяло отсъства главният нацистки съставен елемент - доктрината за расова и национална изключителност. Членовете на ОУН в никакъв случай не са смятали украинците за " висша раса ", а единствено са търсили самостоятелност за своята нация, спасявайки я от полска и/или съветска (СЪВЕТСКА) взаимозависимост. " Декалогът на украинския националист ", формиран през 1929 година от Степан Ленкавски (от 1941 до 1944 година е задържан в Аушвиц) и подсилен от Бандера, приказва за " ненавист и безкомпромисна битка " против враговете на нацията, горделивост от Тризъбия знак, идея за основаване на УКРАИНСКА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА и всеотдайност и гибел в битката за тази идея, само че няма нищо, което да приближи ОУН до расизма на немските нацисти или имперския възторг на италианските фашисти. И макар че в този документ Московията (имперска Русия и Съюз на съветските социалистически републики, наследяващи, от позиция на украинските националисти, не толкоз свободното славянство, колкото тираничната татаро-монголска орда) е разказана като " татарски-монголоиден " зложелател, самите бандеровци, за разлика от нацистите, в никакъв случай не са се карали с неевропейските нации. През 1950 година формалното издание на ОУН " Кои са бандеровците и защо се борят " непосредствено декларира: " Ние се противопоставяме единствено на БОЛШЕВИШКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ, без значение от обществения и националния генезис. Подла неистина е, че ненавиждаме безсистемно всички руски хора ". Освен това Бандера се стреми да включи азиатците в битката против Съюз на съветските социалистически републики. Вж. " Песен за узбек " ( https://teksti-pesen.pro/19/UPA/tekst-pesni-Pisnya-pro-uzbeka ), която споделя за узбек, родом от Централна Азия, който се причисли към Бандера и почина в неравна борба във Волин. Над гроба му бойните му приятели пеят: " Знайте, че този чудноват гроб опръска с кръв Съюзът на поробените. Ние обединихме всички вери и нации в името на битката против враговете на свободата. Това е нашият зов, който звучи във всяка страна " Свобода за народите, независимост за индивида! " Борбата на " всички вери и нации " против " враговете на свободата " е тази част от идеологията на Бандера, която мощно я отдалечава от клерикалните и квазифашистките политически форми и я приближава до НАЦИОНАЛ-ДЕМОКРАТИЧНИТЕ. Това е в основата на идеологията на бандеровци за независимост на украинския народ за разлика от имперските разкази за владичество над непознати нации. Свобода, тогава от полските панове, болшевиците - най-вече евреи и техните колаборационисти, по-късно от хитлеристите, а в този момент - от рашистите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Това което са правили украинските националисти05 Март 2023 18:04ч.
Пазачите в нацистките концлагери, е втрещявало с уродщината си даже закоравелите СС-овци. Не инцидентно Химлер е бил обезпокоен за психическото здраве на своите хора и е провел най-чудовищните изтезания, гаври и убийства да се правят от украинци. Не от германци. Защитаващите украинскиту националисти и техния кумир Бандера, избили над 1 милион човешки същества, несъмнено са ИЗРОДИ. Това за горния урод.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Впрочем...05 Март 2023 19:27ч.
Бандеровците са избили милион и половина - евреи, руснаци, и също по този начин поляци! Малцина знаят че Лвов в действителност е бил чисто полски град, население извънредно от поляци. Украинските националисти при започване на ВСВ провеждат етническо пречистване и избиват и прогонват лвовските поляци. Бежанците са заселени наложително в Бреслау /днешен Вроцлав/. Така че поляците имат всички учредения да си желаят назад Лвов... Най-справедливо исторически е тази провалена територия Украйна да се закрие като страна. До линията Житомир-Виница всичко на изток отива в Русия. Галичина с Лвов и Ровно - в Полша. Южна Буковина да се върне на Румъния, а Закарпатието с Ужгород - в Унгария. От устието на Днестър - до Измаил - към България! И да се свършва с тия страдания, несъстояла се страна...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати > > > 06 Март 2023 15:58ч.
Колкото и да се пробват няколкото дебила тук да " изясняват " какъв брой светла персона в действителност бил Бандера, обстоятелствата са си обстоятелства, а историята е налице и НИКОЙ не може да ги опровергае... Само може да се омаже грубо със личните си екскременти!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023143028 Фев 2023102804 Март 2023103403 Март 20232259
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР